Welkom bij B&B Op Stok

DSC_5119_1200x500b

Alle comfort voor een prettig verblijf, maar boven alles proberen we er voor te zorgen dat je je welkom voelt.

Het verblijf

Rust en ruimte

B&B Op Stok heeft één gastenverblijf. Het is meer een hobby, iets dat we graag doen voor onze gasten, dan een bedrijf. Voor mensen die de Brabantse Kempen willen ontdekken, voor reizigers op doorreis, voor mensen die in Westerhoven willen zijn.

Geniet van de ruime kamer, gebruik je eigen zithoek onder de dakplataan, stal je fietsen of motorfietsen veilig in de garage. Heb je bijzonder vervoer, een oldtimer bijvoorbeeld, dan kan deze na overleg misschien ook binnen staan.

 

Laat je inspireren

Laat je inspireren door wat B&B Op Stok en de Kempen je te bieden heeft

… door wat de Kempen je te bieden heeft

Westerhoven is een dorpje van 2000 inwoners, omringd door groen. Ondanks dat Op Stok midden in de Dorpstraat ligt, sta je binnen een paar honderd meter in het bos of in de velden. De gemeente Bergeijk waar we deel van uitmaken werd in 2013 nog uitgeroepen tot one of the greenest villages in Europe. Het is een inspirerende, landelijk toeristische, regio waar veel te zien en veel te doen is maar waar de rust altijd te vinden is.

Waar ga je op stok?

Op Stok, Dorpstraat 42, Westerhoven

Op Stok, Dorpstraat 42, Westerhoven

Op Stok is een Bed & Breakfast op de verdieping van onze schuur die we in 2009 hebben gebouwd bij ons oude huis. Het is een vrijstaande schuur, gasten hebben hun eigen ingang. Dit huis is het rechterdeel van een Brabants langgevel boerderijtje van rond 1870. Al vóór de 2e wereldoorlog is het gesplitst in 2 woningen. Er zijn toen mooie details zoals de betonnen ornamenten boven de ramen toegevoegd. Ons huis is tegenwoordig een gemeentelijk monument, het stuk Dorpstraat rond ons huis is een beschermd dorpsaanzicht.

Van wat eens een groot erf moet zijn geweest rest nog een aardige dorpse tuin. Wij zijn hier in 1995 komen wonen met ons jonge gezinnetje. Na enkele verbouwingen is de oude schuur waar vroeger een vrachtauto stond, vervangen door deze nieuwe schuur in oude stijl. Op dit moment wordt een deel van de oude betonnen schutting vervangen door een gemestelde schutting.

Zithoek met barbeque

Onder de dakplataan

Onder de dakplataan

Achterin de tuin staat de dakplataan die in 1995 door ons is geplant. Er staat een ronde tafel omheen, waarvan het gat elke paar jaar weer wat groter gemaakt moet worden.
Je kunt er barbequën en kijken naar de kippen in de ren ernaast. De ren is van April 2015, zodra de kuikens groot zijn wacht de haantjes een somber lot. Lekker en wel zo rustig voor buren en gasten.